Cart 0

Vill du besöka vårt showroom i Landvetter Göteborg? Skicka sms till 0739207805 för tidsbokning så kommer vi överens om en tid som passar bäst!

 

 

VANLIGA FRÅGOR

 

Retur & Återbetalning

Hos oss på Affingos har du alltid öppet köp och ångerrätt 14 dagar efter du mottagit din beställning. För att öppet köp och ångerrätt ska gälla måste varan vara i originalskick d.v.s att den  är komplett, oskadad och ej använd.

 

Hur gör jag en retur?

1. Packa varorna i en förslutbar påse.

2. Returfraktsedeln hittar du i din beställning. Fäst denna fraktsedel på din retur och förslut ditt paket ordentligt. Du kan lägga varor från olika beställningar i ett och samma returpaket.

3. Lämna ditt returpaket hos närmaste postombud.

Spara alltid ditt inlämningskvitto tills vi registrerat returen.

 

Hur gör jag ett byte?

Ett byte till annan vara eller storlek är alltid gratis hos oss. Lägg bara en ny beställning på den vara du önskar byta till och skicka tillbaka ditt byte till oss med hjälp av den medföljande fraktsedeln. När vi mottagit ditt byte kommer vi kunna se att du lagt en ny order och då makulera hela din första order då ett byte är kostnadsfritt hos oss!

 

Jag har valt faktura, behöver jag betala den om jag gör en retur?

Betala endast för de produkter du behåller på din faktura, innan fakturans förfallodatum. Vi kommer att stryka övriga produkter från din faktura så snart vi registrerar din retur. Om du väljer att retunera alla produkter i din beställning så ska du endast betala för den fraktkostnad som kunden står för vid retur (69kr). Om ditt förfallodatum börjar närma sig och du är orolig att vi inte ska hinna registrera din retur innan fakturans förfallodatum så kan du ringa Klarna på 08 120 120 10 och be dem pausa din faktura. 

 

Bekräftelse och återbetalning

Normalt är din retur registrerad och återbetald inom två veckor från då du lämnar in returen på ditt ombud. Återbetalningen sker till samma konto som du använde när du genomförde din beställning.

 

Kostar det att göra en retur?

Vid retur står du som kund för en frakt och hanteringskostnad på totalt 69kr. Att göra ett byte är dock alltid gratis hos oss. När du gör en retur på en del av en order där du använt en rabattkod måste vi av administrativa skäl ta bort rabatten helt från beställningen. De varor som du väljer att behålla måste därför betalas till ordinarie pris

 

Behöver jag fylla i något papper vid retur eller byte?

Det räcker att du använder dig av den medföljande fraktsedeln vare sig du gjort ett byte eller returnerat din beställning. Vi kommer se all information vi behöver genom denna. Du behöver alltså inte fylla i något annat papper.

 

Min vara är skadad, hur går jag tillväga?

Vi granskar alltid våra produkter innan leverans med skulle vi mot förmodan ha missat något på din vara så vill vi självklart gottgöra detta. Skicka information om fel, ordernummer och bilder/video till kundtjanst@affingos.com så hjälper vi dig vidare där.

 

Leveranstid

Normal leveranstid är mellan 1-4 arbetsdagar. Tyvärr har vår kundtjänst inte möjlighet att påskynda leveransen.

 

Outlösta Försändelser

Försändelser som inte hämtas ut, utan som går i retur till oss omfattas ej av retur- eller ångerrätten. Hämtas försändelsen inte ut så kommer vi att debitera dig 249kr för att täcka frakt och administrativa kostnader. Vi tar inget ansvar för outlösta försändelser som skickas till utlandet. Skulle en sådan försändelse ändå skickar i retur till oss så kommer vi att debitera 249kr för frakt och administrativa kostnader. Vi står heller inte för eventuella faktura och påminnelseavgifter.

 

Betalningsalternativ

 

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 
 

- Payson
Med Payson kan du betala med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Payson finns på www.payson.se.

- PaysonFaktura
Vi erbjuder betalsättet PaysonFaktura i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 10 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 25 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 50 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till Gothia Financial Group AB.


- Betalning via PayEx
PayEx Betalningslösningar är PCI-certifierade av Visa och MasterCard. Certifieringen uppnås genom mycket höga krav på system- och nätverkssäkerhet, kontinuerlig övervakning och en mycket sträng säkerhetspolicy. Certifikatet gäller för 12 månader och måste förnyas årligen. Av säkerhetsskäl lagras inte känslig betalningsinformation som exempelvis kortnummer hos butiken. All information som läggs in krypteras istället på betalningssidorna hos PayEx som är säkrade med SSL-certifikat.
 

- Kortbetalning / Certitrade
Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via Certitrade / Euroline 100% säkert. All information är krypterad med SSL - 128 bit. Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från Du lagt Din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure.
 

- Faktura / Svea Ekonomi
Betalningsvillkor 10 dagar. När du väljer att betala mot faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Leverans sker till den adress som finns registrerad såsom folkbokföringsadress. Betalningsvillkor är 10 dagar netto. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta med 2% per månad från förfallodagen. Vid påminnelse debiterar lagstadgad påminnelseavgift på 50 kr. Vid beställning mot faktura måste beställaren vara minst 18 år.
 

- Kortbetalning / Payer
Vi accepterar betalningar från de vanligaste typerna av kort: VISA och MasterCard. Alla köp kopplas till Payer's (www.payer.se) säkra betalserver vilket betyder att Dina kortuppgifter endast går till Payer och till inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering. Webbutiken kan inte ta del av Dina kortuppgifter vilket ökar säkerheten för dig som kund.

- Internetbank / Payer
Ditt köp kan betalas direkt via Internetbank för dig som är kund hos Swedbank eller Handelsbanken. Alla köp kopplas till Payer's (www.payer.se) säkra betalserver vilket betyder att Dina kortuppgifter endast går till Payer och till inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering.

- Mobil betalning / WyWallet
Med WyWallet betalar du tryggt och enkelt med din mobiltelefon. WyWallet är ett konto som du kan ladda med pengar via kort- eller direktbanksbetalning. Minsta laddning är 50 kr. Du kan även koppla ditt kort till WyWallet så att pengar dras automatiskt från ditt bankkonto vid köp. Förutom WyWallet Konto kan du använda WyWallet Faktura. Du får då en månadsfaktura som samlar alla månadens köp till en och samma faktura och betalas den sista i nästkommande månad, vilket ger dig upp till 60 dagars kredit. Ingen ränta utgår för fakturan bara en aviavgift på 19 kr.
Länk till allmänna villkor
Länk till fakturavillkor

- Faktura / Payer
Betalningsvillkor: 14 dagars betalningstid. Påminnelseavgift: 50 kr. Dröjsmålsränta: 8% plus Riksbankens internbankränta räknat på årsbasis, dvs ca 1% per månad. En fakturabetalning innebär att köparen lånar pengar för att betala en vara, tills dess att varan är betald. Om du väljer faktura som betalning görs därför en kreditupplysning på ditt personnummer, för att kontrollera din kreditvärdighet. Du får direkt svar på om ditt köp beviljas eller ej. Ett nekande besked kan bero på flera saker och står utanför shopens kontroll. Du kan då alltid välja ett annat betalningssätt för att betala dina produkter.
 

- Faktura / Handelsbanken Finans
Genom vårt samarbete med Handelsbanken Finans kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 19 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:

 • Du har fyllt 18 år
 • Du har en stadigvarande inkomst av tjänst
 • Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Du har inga betalningsanmärkningar


- Delbetala / Handelsbanken Finans
Genom vårt samarbete med Handelsbanken Finans kan du delbetala dina köp, stora som små. Du väljer själv det köputrymme som passar ditt totala inköpsbelopp bäst upp till 80 000 kr. Ditt köputrymme läggs upp på ett konto hos Handelsbanken Finans. I kassan väljer du betalningsalternativet delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. När du sedan bekräftar ditt köp och din ansökan om delbetalning, gör Handelsbanken Finans en sedvanlig kreditprövning. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts, därefter slutför du köpet. Du kan när som helst välja att slutbetala utan extra kostnad. Har du en gång delbetalat en vara hos Handelsbanken Finans kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditprövning. Är ditt köputrymme för litet ansöker du enkelt om en höjning – du får svar direkt. Grundkrav för att ansöka om delbetalning är:

 • Du har fyllt 18 år
 • Du har en stadigvarande inkomst av tjänst
 • Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Du har inga betalningsanmärkningar


- Postförskott
 Du handlar mot traditionellt postförskott och betalar när du hämtar varorna.
 

- Förskottsbetalning
Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

 

- Integritetspolicy

 

Vilka personuppgifter samlar vi in, och varifrån?

När du är i kontakt med oss och genom cookies samlar vi in personuppgifter om dig. De uppgifter vi samlar in är namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer, köp-, order- och användningshistorik, IP-adress samt information som du lämnar till vår kundtjänst.

Därför behandlar vi dina personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter för hantering av beställningar samt för att skicka meddelanden om leveransstatus.

Behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra köpeavtal hos oss.

Kundtjänstärenden

Vi behandlar dina personuppgifter vid ärenden när du är i kontakt med kundtjänst för tillexempel frågor och reklamationer. Behandlingen sker för att kunna hjälpa dig med dina ärenden vilket är vårt berättiga intresse och för att uppfylla skyldighet i lag vid reklamationer, bytesrätt och öppet köp men även för att kunna lösa dina kundärenden och ge dig den bästa köpupplevelsen. Behandlingen är nödvändig för att kunna tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att hantera ärenden via kundtjänst.

Marknadsföring

Vi behandlar personuppgifter för att skicka erbjudanden, nyhetsbrev och marknadsföring via e-post, post och SMS. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt intresse av att kunna kommunicera personliga erbjudanden till dig. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföringen mot dig som kund.

Fullgörande av skyldigheter enligt lag

Vi behandlar personuppgifter för att kunna efterleva gällande lagar, t.ex. lagar om bokföring och skatt.

Behandlingen sker för att fullgöra skyldighet enligt lag.

De som får del av personuppgifterna

Vi kan komma att dela personuppgifter när det är tillåtet enligt lag. Ditt personnummer kommer också att behandlas i samband med köp på uppdrag av (eller på grund av krav från) betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte.  I det fall att Affingos AB skulle avyttras kan vi komma att lämna dina personuppgifter till en potentiell köpare.

Så länge sparas personuppgifterna

Vi sparar personuppgifterna så länge som det behövs för de ändamål de samlades in eller så länge som det krävs enligt lagar eller andra författningar.

Köp och orderhistorik sparas så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa krav enligt lag.

Kundtjänstuppgifter relaterade till köp och reklamationer sparas så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa krav enligt lag. Du kan när som helst dra tillbaka ditt medgivande du gjort som tillexempel avsluta prenumeration på nyhetsbrev hos oss.

Du har enligt GDPR rätt att få tillgång till den information som vi registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i sådana fall via e-post.

Affingos AB förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på hemsidan.

HAR DU FRÅGOR KRING NÅGOT INNEHÅLL ÄR DU SJÄLVKLART VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA OSS SÅ BERÄTTAR VI MER (kundtjanst@affingos.com)

 

 

Produkter

Handla

Information